Advokat upozorava: Vehid Dedić izložen je harangi

1
Radiosarajevo.ba
Advokat upozorava: Vehid Dedić izložen je harangi
Foto: Anadolija / Vehid Dedić

Advokat Ensar Omerović oglasio se sopćenjem nakon što su nastavljeni napadi na njegovog klijenta Vehida Dedića, potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac, koji je izložen napadima u bh. entitetu Republika Srpska.

Nakon što se Vehid Dedić našao na meti srpskih ekstremista, on je angažirao i advokata.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

"U zadnjih nekoliko dana pojedini mediji su iznijeli niz paušalnih i ničim dokazanih tvrdnji pojedinaca na račun mog klijenta Vehid Dedić, a kojima se isti portretira u izrazito negativnom kontekstu.

Ističemo da su optužbe iznijete na račun mog klijenta Vehida Dedića potpuno neutemeljene.

Medijski napisi u kojima pojedinici Vehida Dedića portretiraju kao lice za psihijatrije ili lice koje predstavlja ozbiljnu prijetnju za bezbjednost, su krajnje uvredljivi i štete integritetu i reputaciji Vehid  Dedić, koji obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine općine Bratunac.

On izričito odbacuje sve optužbe, jer nikada u svom životu nije učestvovao u bilo kakvim nezakonitim i nečasnim aktivnostima.

Napominjemo, da je Vehid Dedić spreman na punu saradnju sa nadležnim organima, a sve sa ciljem kako bi se dokazala neutemeljenost optužbi protiv njega, odnosno kako bi se potvrdila njegova apsolutna nevinost.

Što se tiče spornog razgovora koji je Vehid Dedić vodio sa jednom TV kućom, on smatra da su njegove izjave potpuno izvučene iz konteksta i pogrešno interpretirane. 

Salkić upozorava na milionsko povećanje budžeta MUP-a RS: Alarm onima koji su zaduženi za sigurnost

Salkić upozorava na milionsko povećanje budžeta MUP-a RS: Alarm onima koji su zaduženi za sigurnost

Vehid Dedić je uvjeren da će istina prevladati i da će njegovo ime biti očišćeno od svih neosnovanih optužbi.

Na kraju ističemo da je Vehid Dedić porodičan čovjek, otac četvero djece, da je preživio ''marš smrti'' sa svojih 19 godina, da je tokom rata izgubio 54 člana porodice, te da se radi o povratniku koji se vratio na svoje ognjište u Bratuncu 2000. godine a u kojem i dan danas živi. Nadalje ističemo da je Vehid Dedić poznat kao društveno odgovoran čovjek, koji je zaslužan za brojne infrastrukturne projekte a koji su u njegovom mandatu potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac realizirani na opću dobrobit svih građana opštine Bratunac", navodi se u dopisu advokata Omerovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije