Advokat policajke iz Gradačca otkriva: Dženana nije bila u BiH kada su se dogodila ubistva

5
Al. Č.
Advokat policajke iz Gradačca otkriva: Dženana nije bila u BiH kada su se dogodila ubistva
Foto: Radiosarajevo.ba / Adbokat Bakir Hećimović otrio detalje

Nakon trostrukog ubistva u Gradačcu kada je Nermin Sulejmanović ubio svoju partnericu Nizamu Hećimović te oca i sina Džengiza i Denisa Ondera javnost ne prestaje da priča o ovom zločinu.

Svakodnevno se pojavljuju nove informacije o ovom slučaju, a veliku pažnju na sebe su skrenule sutkinja Općinskog suda Gradačac Lejla Numanović jer je odbila izreći mjere zabrane kojima se Nerminu Sulejmanoviću zabranjuje pristup Nizami Hećimović te policajka Dženana Selimović jer je, tvrde u Gradačcu, baš ona Sulejmanoviću otkrila Nizamino skrovište.

Oba su postupka, optužuje se, posredno doveli do brutalnog ubojstva Nizame Hećimović, koju je nevjenčani suprug i otac njihove devetomjesečne kćeri, pretukao do neprepoznatljivosti i potom ju u prijenosu na Instagram uživo, smaknuo metkom u čelo.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

O navodima da je policajka Dženana Selimović za portal Radiosarajevo.ba govori njen advokat Bakir Hećimović koji je specijaliziran za krivično pravo.

"Prema informacijama koje dobivam kao branilac Dženane Selimović, Tužilaštvo TK provodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentica bila u vezi s ubicom te da je odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović.

Vlasnik teretane u Gradačcu koji je spasio dijete: 'Izvini Nizama, svi smo zakazali'

Vlasnik teretane u Gradačcu koji je spasio dijete: 'Izvini Nizama, svi smo zakazali'

Prema dosadašnjem toku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati", kazao je Hećimović za portal Radiosarajevo.ba.

Kako dalje navodi Selimović je radila kao pozornik u PU Gradačac te nije imala pristup nikakvim podacima.

Advokat Bakir Hećimović
Foto: Ustupljena fotografija: Advokat Bakir Hećimović

"Moja klijentica je trenirala u teretani gdje je ubica vodio taj fitnes, jer je on bio profesionalni trener. Oni nikakve komunikacije ni veze nisu imali. Ne postoje ni svjedoci koji tvrde da je bila s njim u vezi. Ona nije ni boravila u BiH za vrijeme ubistava.

Bila je na godišnjem odmoru u Italiji i danas se vratila. Šokirana je šta joj se dešava. Tražila je zaštitu i jutros su je u njenoj stanici iz tih razloga prebacili u kancelariju radi njene sigurnsoti. Gnusne poruke joj se šalju, koje sam ja kao njen advokat imao na uvid i zbog toga je zatražila zaštitu", rekao je Hećimović za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije