Advokat Kolić: Nema osnova za pretres FUCZ, uložit ćemo prigovor

M. R. S.
Advokat Kolić: Nema osnova za pretres FUCZ, uložit ćemo prigovor
Foto: Screenshot / Kadrija Kolić

Nije bilo zakonskog osnova da se vrši pretres i mi ćemo uložiti prigovore na pretres, kazao je Kadrija Kolić, opunomoćenik Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u toku su pretresi prostorija FUCZ na Stupu u Sarajevu, kao i firme Srebrena malina u Vogošći. Prostorije pretresa SIPA, u okviru predistražnih radnji u predmetu uvoza 100 respiratora iz Kine, nabavljenih za 10,5 miliona KM preko poljoprivrednog gazdinstva "Srebrena malina", u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

Kolić je napomenuo da Solak nije osumnjičeni.

"Nije bilo zakonskog osnova za pretres jer je sva dokumentacija već ranije dostavljena dobrovoljno. I ta dokumentacija pokazuje da je postupak nabavki respiratora proveden u skladu s pozitivnim zakonskim propisima", dodao je Kolić.

On i Solak su napustili prostorije FUCZ, a druga osoba je ovlaštena da prisustvuje pretresu.

Iz SIPA su napomenuli da je riječ o predistražnim radnjama, a pretresi se obavljaju u cilju prikupljanja tragova i predmeta koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

SIPA pretresa FUCZ: Pogledajte šta smo zabilježili

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju prostorije Federalne uprave civilne zaštite u sarajevskom naselju Stup. Ovo u okviru predmeta nabavke 100 respiratora iz Kine, po cijeni od 10,5 miliona KM, koji su nabavljeni preko firme "Srebrena malina". Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je na licu mjesta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije