Advokat Kadrija Kolić tvrdi: Ne znam gdje se Fahrudin Solak nalazi

Radiosarajevo.ba
Advokat Kadrija Kolić tvrdi: Ne znam gdje se Fahrudin Solak nalazi
Printscreen / Kadrija Kolić

Advokat Kadrija Kolić, koji u predmetu "Respiratori" zastupa suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka, rekao je da ne zna gdje se njegov branjenik trenutno nalazi, te da nema informaciju da li će Tužilaštvo BiH zatražiti pritvor.

"Ja sam sa Solakom bio u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH sinoć do iza ponoći na ispitivanju, a sada ne znam gdje se on nalazi", rekao je Kolić za Srnu.

Solak, direktor firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sinoć su uhapšeni i pripadnici SIPA-e su ih više sati ispitivali u vezi sa aferom nabavke 100 respiratora iz Kine.

Proteklih sedmica SIPA je vršila pretrese u FUCZ-u, federalnoj Vladi, Zavodu za javno zdravstvo FBiH, te u firmi "Srebrena malina".

Tužilaštvo BiH će predložiti 24-satni pritvor za Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, potvrđeno je danas za Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama koje smo dobili, Novalić, Solak i Hodžić će tokom dana biti predati u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje mita i drugih oblika koristi.

Novalić, Solak i Hodžić su saslušani u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM. Istragu vodi Tužilaštvo BiH, čije se saopćenje očekuje.

Respiratori su, da podsjetimo još jednom, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege i nabavljeni novcem građana, bez tendera i preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije