Adnel Mazić osumnjičen za pokušaj ubistva, migrantu nanio povrede nožem

1
Radiosarajevo.ba
Adnel Mazić osumnjičen za pokušaj ubistva, migrantu nanio povrede nožem
Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK

Adnelu Maziću (39) iz Živinica određen je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva migranta. Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Tužilaštva o određivanju pritvora.

Adnel Mazić se tereti da je u popodnevnim satima 21. maja, na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, u naselju Ljubače, migrantu iz Maroka nanio više ubodnih rana nožem.

Kako navode iz Tužilaštva TK, Adnel Mazić i migrant su se nakon kraće prepirke potukli. Migrantu je nanio povrede u predjeulu stomaka i reznu povredu desne podlaktice.

“Oštećenom je tako nanio teške tjelesne povrede radi čega je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu i smješten na dalje liječenje u UKC-u Tuzla.Pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog”, navode iz Tužilaštva TK.

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije