Adnan Šteta: SDP je ostvario odličan rezultat. Imamo razloga za zadovoljstvo

6
Radiosarajevo.ba
Adnan Šteta: SDP je ostvario odličan rezultat. Imamo razloga za zadovoljstvo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Adnan Šteta

Povjerenik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu i ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Adnan Šteta na svom Facebook nalogu osvrnuo se na Lokalne izbore koji su u nedjelju, 6. oktobra održani u Bosni i Hercegovini.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti: 

"SDP je jedina stranka u Sarajevu koja je ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika u odnosu na prošle izbore!

Vlada FBiH: 8. oktobar Dan žalosti u Federaciji BiH

Vlada FBiH: 8. oktobar Dan žalosti u Federaciji BiH

Sarajevski SDP ostvario je odličan rezultat u svim sarajevskim općinama. Ponosni smo na naš rad, na način vođenja kampanje, na sve što smo radili za sve građane našeg kantona. Nastavljamo odgovorno.

U odnosu na Lokalne izbore 2020. godine, kada nismo imali nijednog načelnika, sada imamo dva načelnika, naše sjajne kandidate Irfan Čengić i Benjamina Karić rođ. Londrc. Sigurni smo da će svojim radom opravdati povjerenje. Zajednički kandidati koje smo podržali na Ilidži Nermin Muzur, u Centru Srđan Mandić, u Ilijašu Amar Dovadžija, odnijeli su pobjedu.

Lokalni izbori 2024 | Iz SDP-a tvrde: Benjamina Karić i Irfan Čengić ubjedljivo vode

Lokalni izbori 2024 | Iz SDP-a tvrde: Benjamina Karić i Irfan Čengić ubjedljivo vode

Prema preliminarnim rezultatima, u svim općinskim vijećima u Kantonu Sarajevo imamo značajno veći broj vijećnika. SDP je jedina stranka u Kantonu Sarajevu koja je ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika u odnosu na 2020. godinu. Itekako imamo razloga za zadovoljstvo.

Hvala svim građanima na povjerenju, hvala kandidatkinjama i kandidatima na sjajnoj fer i poštenoj kampanji, na zalaganju i trudu. Hvala medijima na profesionalizmu tokom predizborne kampanje, a posebno im se zahvaljujemo na uloženim naporima posljednjih dana, kada su odgovorno i hrabro izvještavali iz poplavljenih područja, a istovremeno pratili i izborna dešavanja u našoj državi.

Našu pobjedničku snagu nakon izborne noći i sve resurse usmjeravamo ka našim ljudima u mjestima koje je zadesila velika katastrofa. Radit ćemo kao najbolji izbor svakog čovjeka u Kantonu Sarajevo, jer mi i jesmo glas svih ljudi i sa još većim entuzijazmom nastavljamo odgovorno raditi za naše Sarajevo", poručio je Šteta.

Sva dešavanja u vezi Lokalnih izbora 2024 na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije