Adnan Delić najavio: Uskoro stiže novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju?

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

000

DOSTA JE TI REFORMI PREKO LEDJA PENZIONERA

***

***

Jfi777

Narode ne nadajte se nicemu dobrom. Idemo u robovlasnistvo.

Svetska banka

Teško nama kad nam zakon o PIO pravi Svjetska banka i nasi uvlakaci za nekakve kredite od kojih narod ima najmanju korist.

Ciko

Sta rece ne rece nista.

Marija

A kad ce biti zakon da se obracunavaju sve godine staza ko je otisao u prijevremenu penziju.Sramota,donesen je zakon da su minimalne penzije do kraja zivota a ne kad se namire godine starosti.Ja sa 31,5 god staza imam kao i oni koji imaju 15 god.staza.Ranije jw bila prijevremena do punih 65 god.pa je prelazila u starosnu.Sramota da je s 31,5 gid staza penzija samo 538 KM.Pozdrav.

Munira

Hkce li to znaciti da ce se ici u penziju i sa manje god staza nego danas ili hocete li vracati novac od uplata ako se nisu ostvarili uslovi za penziju. NPR ja imam 11 god staza i nista nisam mogla ostvariti a dobro bi mi doslo i da se sredstva od uplata vraze..

Tatar

Daj ban ****te se i vi i vaši zakoni.Nikad ništa realno niste uradili za ovu populaciju.Dobro ih nacuturite kad su izbori i to je sve.Realnom sektoru po 2600km a njima po 40km.Eto to je vaša reala sa kojom se razmecete

Samkasamy

Objavite komentare ministru da fino vidi i pročita kako je nama dao pomoć od eu nama koji nemamo nikakvih primanja Sramota neviđena neka je na čast ministru kao je čovjek dobar neka ga je stid i sram.

Gost

Kad cete ispraviti nepravdu koju su dozivjeli oni koji su prijevremeno penzionisani pozakonu koi je vazio samo 2015-2016. Tada im je uzeto puno i po osnovu nedostajuceg staza i nedostajucih godina zivota, a ni jedno nije vraćeno dostizanjem potrebne starosti. Tim penzionerima ste uzeli i procenat za koji nema ni objasnjenja u zakonu, a kad ste se pobunili kod PIO-a odgovor je bio - tuzite nas. E, ti penzioneri su debelo osteceni. Njima je samo uzimano, nista nikad nadoknađeno.

Malena

Nakon sto vi zavrsite reformu, hocemo li sa 80 godina u penziju? Lijepo je da tezite standardima EU, ali trebalo bi krenuti od placa i uslova rada, pa tek onda dalje. Mi radimo po nasim bh. uslovima a u penziju idemo po standardima EU, a onda opet penziju primamo po nasim uslovima. Suma sumarum, radis kao magare 40 godina da na kraju budes socijalni slucaj. Eto, to je nas PIO sistem i vase reforme.

/ Najnovije