Adna Dobojlić: Potvrđena oslobađajuća presuda za komandanta Dragana Vikića

9
A. S.
Adna Dobojlić: Potvrđena oslobađajuća presuda za komandanta Dragana Vikića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Vikić prvostepeno oslobođen

Apelacionom odjeljenju Državnog suda potvrdilo je oslobađajuću presudu za komandanta Dragana Vikića. Odbijena je žalba Tužilaštva kao neosnovana i potvrđena je prvostepena oslobađajuća presuda.

To je potvrdila za portal Radiosarajevo.ba sarajevska advokatica Adna Dobojlić, braniteljica legendarnog komandanta Odreda milicije – Specijalne jedinice MUP-a RBiH i jedinice rezervnog sastava Specijalne jedinice MUP-a RBiH, Dragana Vikića.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine jre u aprilu 2022. oslobodio je nekadašnjeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH Dragana Vikića. Presuda je oslobađajuća i za Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen je bio po optužnici Tužilaštva da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju.

Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

U augustu 2022. Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na oslobađajuću presudu Vikiću i ostalima za zločin u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije