Admir Katica nakon incidenta na turniru na Ilidži: Očekujemo nova privođenja

5
Radiosarajevo.ba
Admir Katica nakon incidenta na  turniru na Ilidži: Očekujemo nova privođenja
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ministar Admir Katica

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćili su kako je policija tokom noći lišila slobode četiri osobe koje se dovode u vezu sa sinoćnjim nemilim događajem na Internacionalnom malonogometom turniru na Ilidži.

Ovim neželjenim povodom ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica je, zajedno sa ministrom kulture i sporta KS Samirom Avdićem, u subotu, 14. januara, razgovarao sa gostima iz Srbije, nakon čega su posjetili i čovjeka koji je lakše povrijeđen.

Policija radi na daljem identifikovanju i pronalasku svih aktera, odnosno počinilaca ovog krivičnog djela.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Saznajemo: Nakon četiri uhapšena zbog napada na turniru na Ilidži, ima i privedenih

Saznajemo: Nakon četiri uhapšena zbog napada na turniru na Ilidži, ima i privedenih

Očekujemo nova privođenja tokom dana. U isto vrijeme apelujem i na sve političare iz svih političkih stranaka da se uzdrže od zapaljivih, provokativnih i uvredljivih komentara i riječi, jer će samo tako doprinijeti izgradnji stabilnog sigurnosnog ambijenta u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini“, istakao je ministar Admir Katica.

Incident na Ilidži, u kojem je lakše povrijeđena jedna osoba iz Srbije, osudili su čelni ljudi Grada Sarajeva, gradonačelnica Benjamina Karić, premijer Edin Forto i Samir Avdić, ministar kulture i sporta u Vladi KS...

Podsjetimo, sarajevska policija identifikovala, pronašla i uhapsila četiri lica osumnjičena za krivično djelo "Nasilničko ponašanje", koji se terete da su u hotelu napali na internacionalnom turniru osobe iz Beograda, te da je diskvalifikovana ekipa iz Splita čija su djeca na Ilidži skandirala “Ubij Srbina”.

Za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS je danas u popodnevnim staima potvrđeno da su privedene još četiri osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije