Adil Kulenović poručio međunarodnoj zajednici: "Ovo je naša država, od koje nikad nećemo odustati"

6
Radiosarajevo.ba
Adil Kulenović poručio međunarodnoj zajednici: "Ovo je naša država, od koje nikad nećemo odustati"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Adil Kulenović

Adil Kulenović, predsjednik "Kruga 99", je na današnjim protestima ispred OHR-a u Sarajevu poručio da zahtijevaju suvrenu i demokratsku državu.

"Ovo je naša država, od koje nikad nećemo odustati. Zaboravimo na razlike. Mi, čuvari Bosne, nikada od nje nećemo odustati. Zato insitiranje, traženje, preklinjanje! Hoćemo samo ono što bilo koja moderna, demokratska europska zemlja ima. Da smo suverena nacija i suverena država. Kad smo ušli u UN, nisu nas tretirali kao suverenu državu", rekao je Kulenović.

Napomenuo je da ovdje nije da bude diplomata, "već se borimo za dostojanstvo BiH, za bolju budućnost, da ne odlaze naša djeca i da ne grade tuđe nacije, već da grade svoju".

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Dragi, jedini naši, poručio je, odlučimo se da između sebe gradimo Bosnu.

"Sve ove posljednje odluke ruše mostove, ne samo između stranaka, već i porodice, društvo... zaustavimo međusobnu mržnju i sukobe. Ako tako nastavimo, nemamo budućnosti. Moramo imati zajednički, sveti cilj - ulazak u zajednicu modernih zemalja svijeta. Niko ne smije da nas ostavi da budemo predsoblje demokratije. Ili da glas jednog građanina vrijedi nego glas nekog drugog. Suočimo se s vlastitim zabludama.

Protesti u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protesti u Sarajevu

Moramo shvatiti da teret tzv. velike Albanije, velike Srbije, sad nadvija nad naša pleća... suočimo se da smo, kao Krug 99, pogriješili jer nismo reagirali na vrijeme kad su ove odluke donesene. Shvatili smo zabludu tek poslije.

Zato danas, kad se nagovještavaju neke nove odluke koje će značiti cementiranje i vraćanje BiH unazad, ne nekoliko godina, već decenije unazad, odlučno se tome protivimo", zaključio je Kulenović na protestima u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije