Brojne delegacije položile cvijeće povodom godišnjice formiranja Armije RBiH

4
Radiosarajevo.ba
Brojne delegacije položile cvijeće povodom godišnjice formiranja Armije RBiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dan Armije RBiH

Brojne delegacije danas su obilježile 29. godišnjicu formiranja Armije RBiH polaganjem cvijeća na mezarju Kovači.

Među prisutnima su bili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović i drugi.

"Na ovaj historijski i istinski dan ponosa, obilježavamo 29. godišnjicu formiranja Armije RBiH, čiji su pripadnici svih naroda i svih vjera, samoorganizovani uz slogu i zajedništvo, zaštitili i odbranili svoju zemlju, grad, porodicu, čast, dostojanstvo. 

Oni su najzaslužniji za naš današnji mir, slobodu i nezavisnost jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, za organizovanje i razvoj današnjih savremenih Oružanih snaga, odbrambenog i sigurnosnog sistema naše države.

Naša je obaveza da se s dužnim poštovanjem sjetimo poginulih boraca, koji su za svoju domovinu dali ono najvrijednije, svoje živote.

Ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu, kao što ne smijemo zaboraviti njihove porodice, ratne vojne invalide, demobilisane borce, veterane Armije RBiH.

Polaganje cvijeća u Sarajevu - undefined

Foto: Gradska uprava Grada Sarajeva: Polaganje cvijeća u Sarajevu

Hrabro i nesebično ispisali su najčasnije stranice u postojanju Bosne i Hercegovine.

Sretni smo što pripadamo generaciji koja svoju budućnost može graditi u svojoj zemlji. To od nas traži i odgovornost da budemo na visini zadatka, da svoju zemlju razvijamo i gradimo na dobrobit svih njenih naroda i građana.

Čuvajmo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i čuvajmo jedni druge!", poručeno je iz Gradske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije