Ademir Spahić isključen iz SDP-a: 'Iznio je niz uvredljivih stavova'

6
Radiosarajevo.ba
Ademir Spahić isključen iz SDP-a: 'Iznio je niz uvredljivih stavova'
Foto: SDP BiH / Ilustracija

Ademir Spahić, bivši predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja Kantona Sarajevo, i zvanično više nije član SDP-a, saopštila je to danas, 26. februara, ova stranka. 

Obrazloženje SDP-a o isključenju Ademira Spahića prenosimo u cijelosti: 

"Ademir Spahić povrijedio je Statut SDP BiH, gdje se u medijskim nastupima, tačnije prilikom gostovanja na televizijskog kući Hayat dana 23. 02. 2024. godine, nije odnosio s poštovanjem i uvažavanjem prema članovima SDP BiH, te je svojim usmjenim govorom prouzrokovao govor mržnje prema pojedincu, odnosno grupi ljudi na osnovu nacionalnosti u svrhu stvaranja netrpeljivosti i diskriminacije, sa omaložavajućim tonom, ne poštivajući Statut SDP BIH i načela socijaldemokratije, čime je svim članovima SDP BIH i SDP BiH kao političkoj partiji nanesena ogromna šteta.

Naša tema | Kada ćemo imati jednake porodiljske naknade na nivou cijele FBiH?

Naša tema | Kada ćemo imati jednake porodiljske naknade na nivou cijele FBiH?

Nadalje, Ademir Spahić je u svojim daljnim javnim nastupima, uključujući i gore navedeni javni nastup na TV Hayat, te novim nastupom na istoj TV kući od 25.02.2024. godine, kao i putem brojnih portala koji su prenijeli informacije sa njegovih gostovanja na pomenutoj TV kući, u kojima predstavlja SDP BIH, iznio je niz uvredljivih stavova, subjektivnih shvatanja o različitim situacijama, potpuno neargumentovano je iznosio tvrdnje o procesima unutar SDP-a i na različite načine nanio štetu i narušio ugled SDP BIH, kao i podstakao narušavanje povjerenja građana i članstva u istinske vrijednosti SDP BiH.

U skladu sa gore navedenim, Ademir Spahić je napravio povrede člana 20. alineja 2,5,6,7,20,21, člana 25. člana 27. i člana 28. Statuta SDP BIH, kao i člana 17. etičkog kodeksa SDP BIH, te se predlaže donošenje navedene Odluke o isključenju iz članstva SDP BiH Ademira Spahića", stoji u obrazloženju SDP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije