Adem Zalihić dobio presudu na Općinskom sudu u Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Adem Zalihić dobio presudu na Općinskom sudu u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Adem Zalihić

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu da je Nedžad Latić dužan Ademu Zalihiću isplatiti 5.100 KM, kao i naknadu troškova parničnog postupka u iznosu od 1.651 KM u roku od 30 dana zbog klevete na portalu The Bosnia Times.

Naime, Latić je na tom portalu u tekstovima od 18. juna 2020. i 21. juna 2020. godine prema presudi Općinskog suda iznio neistinite navode o Zalihiću.

Tim povodom oglasio se Zalihić na svom Facebook profilu.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

"Općinski sud u Sarajevu donio je presudu da sam bezočno oklevetan u tekstovima pod naslovom "Mračnjaci u bijelom – Zalihić ignorirao opasnost pandemije iz ideolioških pobuda" i "Opasne glasine se šire gradom - Direktor hitne pomoći Zalihić pozitivan na korona virus", objavljenim prošle godine na portalu The Bosnia Times, urednika Nedžada Latića. U više navrata na ovom portalu, čiji je urednik Nedžad Latić, iz njima poznatih razloga iznesene su notorne neistine o meni, mom stavu o pandemiji i predanom radu u borbi protiv COVID-19. Bio je to jedan u nizu napada na moju čast i ugled, u pokušaju diskreditacije u društvu, kako bi se moja nelegalna smjena sa pozicije direktora Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS kod naroda opravdala. Jasno je svima čiji glasnogovornik je Latić, i ko je želio moju smjenu.

Pored ovih ogavnih tekstova bilo je još laži, bilo je tu i potvora da tučem žene po ulici, pravljenja lažnih članskih kartica, optužbi za nelegalna zapošljavanja, da sam šoumen, bezbrojnih inspekcijskih nadzora, koja su divnog li čuda odmah prestala kada sam smijenjen. Sve te laži kratkotrajno su zadovoljile naredbodavce i njihove poslušnike, ali neka znaju da, koliko god su oni spremni nisko pasti u svojim podlostima, mi smo još više spremni boriti se za uzvišene ciljeve istine i pravde, one prave istinske pravde", napisao je Zalihić.

Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije