Ovo smo dugo čekali: Stigli su COVID podaci za BiH

2
Radiosarajevo.ba
Ovo smo dugo čekali: Stigli su COVID podaci za BiH
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U protekla 24 sata, u Bosni i Hercegovini registrovana je 164 (jučer 172) novozaraženih osoba.

Od tog broja, u FBiH je danas registrovano 79 (jučer 83) novozaraženih, u RS-u 85 (jučer 78), a u Brčko distriktu 7 (jučer 11).

Prijavljeno je deset smrtnih slučajeva (jučer 16) od posljedica koronavirusa, od toga u FBiH šest (jučer pet), u RS-u dvije osobe, a u Brčko distriktu dvije osobe. (nije bilo preminulih)

Za Brčko distrikt nisu stigli podaci.

U odnosu na prethodne dane, danas bilježimo najmanji broj smrtnih slučajeva u ovoj sedmici. Jučer je bilo 16 smrtnih slučajeva, u utorak 19, a u ponedjeljak 25.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1. 474 uzorka, od kojih je 79 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 661.086 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 132.842 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 120.750 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljeno je 267 pacijenata.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.167.

NAPOMENA: Zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija, podaci nisu kompletirani

RS

U posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 548 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 85 osoba, dok su od posljedica bolesti preminule dvije osobe.

Kada je riječ o zaraženima, radi se o 43 muške i 42 ženske osobe, od kojih je 6 mlađe, 44 srednje i 35 osoba starije životne dobi.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 14 osoba je iz Banja Luke, po šest iz Bijeljine, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada, pet iz Trebinja, po četiri iz Doboja, Nevesinja i Pala, po tri iz Bosanske Dubice, Foče i Čajniča, po dvije iz Bileće, Broda, Višegrada, Dervente, Laktaša, Modriče, Prnjavora, Srpca i Ugljevika i po jedna osoba je iz Istočne Ilidže, Istočnog Drvara, Novog Grada, Oštre Luke, Petrova, Rogatice, Sokoca, Čelinca i Bosanskog Šamca.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Petrova i Han Pijeska.

Dо sаdа je u RS-u potvrđeno 63.597 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 3.608 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U RS-u, оd nоvоg kоrоnаvirusа, do sada se oporavilo 45.168 osoba, a testirano je ukupno 270.239 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 455, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 180, a u ostalim bolnicama 275. Na respiratoru su 43 osobe (18 u Univerzitetskom kliničkom centru RS, 25 u ostalim bolnicama).

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.615 osoba, a nadzor je završen kod 188.133 osobe.

Brčko distrikt

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano sedam novih slučajeva zaraze koronavirusa od 117 testiranih. Preminule su dvije osobe muškog pola, a dvije su se oporavile.

Situacija u svijetu

situacija.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije