Mirza Hadžiabdić: Omogućiti ispunjavanje zahtjeva predstavnika sindikata

1
Radiosarajevo.ba
Mirza Hadžiabdić: Omogućiti ispunjavanje zahtjeva predstavnika sindikata
Foto: A. K. / Mirza Hadžiabdić/Arhiva

Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine izdala je saopćenje u kojem daje podršku ostalim policijskim sindikatima za bolji status.

"Unija samostalnih sindikata podržava zahtjeve policijskih sindikata na državnom nivou i daje punu podršku predstavnicima tih sindikata u borbi za poboljšanje radno pravnog i materijalnog statusa policijskih službenika u državnim policijskim agencijama", rekao je Mirza Hadžiabdić, Predsjednik Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH.

Nedostatak senzibiliteta i razumijevanja predstavnika državne vlasti za opravdane zahtjeve sindikata ukazuje i na mogućnost postojanja namjere da se kroz dugogodišnje odsustvo poboljšanja statusa policajaca SIPA-e, Granične policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BIH, pokuša urušiti i oslabiti rad tih agencija.

Time se indirektno štite oni koji čine kriminalne radnje i prave ogromnu materijalnu štetu krivičnim djelima, kako građanima, tako i budžetu države Bosne i Hercegovine.

"S tim u vezi, apelujemo na sve predstavnike nadležnih organa i institucija na nivou Bosne i Hercegovine da neodložno pristupe pregovorima sa sindikatima policijskih agencija na novu države, te kroz dijalog pronađu rješenja koja će omogućiti ispunjavanje zahtjeva predstavnika sindikata", dodao je Hadžiabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije