33 nova slučaja zaraze u Sarajevu: Jedna osoba na respiratoru

Radiosarajevo.ba
33 nova slučaja zaraze u Sarajevu: Jedna osoba na respiratoru
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Podhrastovi

Laboratorijskim testiranjem 324 uzorka, tokom jučerašnjeg dana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, potvrdili su iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Navode da je  u Kantonu Sarajevo trenutno 879 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 47 nalazi na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Jedna osoba koristi potporu respiratora pri disanju.

Tokom jučerašnjeg dana sa bolničkog liječenja otpušteno je šest osoba. U istom periodu je izliječena 21 osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.341 osoba na području KS.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba ranije potvrdila generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, osim zaraženih u glavnom gradu naše zemlje zabilježeni su zaraženi i u Tešnju, Zenici, Vitezu, Visokom, Kiseljaku, Travniku, Bugojnu i Goraždu. 

Institut za javno zdravstvo RS saopćio je danas da je koronavirusom u tom bh. entitetu zaraženo još 86 osoba i registriran je jedan smrtni slučaj. Testirano je 464 uzoraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije