24 sata u BiH: 195 novih slučajeva zaraze, šest osoba umrlo

Radiosarajevo.ba
24 sata u BiH: 195 novih slučajeva zaraze, šest osoba umrlo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Opća bolnica

U našoj zemlji je od juče do sada zabilježeno najmanje 195 novih slučajeva osoba zaraženih novim koronavirusom.

Od tog broja - 143 osobe su iz FBiH, 45 iz RS, a sedam ih je iz Brčko Distrikta.

U 24 sata bilo je i šest smrtnih slučajeva koji se vežu za COVID infekciju - tri u FBiH, dva u RS i jedan u Distriktu Brčko.

Što se tiče FBiH, novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U ovom entitetu, trenutno su aktivna 2682 slučaja.

U 24 sata, u FBiH su preminule tri osobe: muškarac iz Sarajeva rođen 1952. godine, koji je ležao na klinici Podhrastovi; drugi smrtni slučaj je muškarac iz Lukavca rođen 1967; još jedan smrtni slučaj registrovan je u Zenici, radi se o muškarcu rođenom 1962.godine.

U Distriktu je umrla pacijentica starije životne dobi (1940. godište). Imala je tešku kliničku sliku i bila je na respiratoru nakon što je doživjela moždani udar prilikom čega joj je potvrđen korona virus.

Kada je riječ o RS-u, umrle su dvije osobe - jedna iz Šekovića i druga iz LJubinja. Obje osobe su bile starije životne dobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije