24 sata COVID-a u BiH: 53 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

1
FENA
24 sata COVID-a u BiH: 53 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo/Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovane su 53 osobe pozitivne na koronavirus, od 397 obrađenih testova. Prijavljena su četiri smrtna ishoda i to tri u Federaciji BiH i jedan u Republici Srpskoj, saopćeno je iz entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH.

Do sada je u BiH ukupno preminulo 16.123 osoba od posljedica zaraze COVID-19.

U BiH 127 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

U BiH 127 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

FBiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 295 uzoraka, od kojih je 28 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je u FBiH testirano ukupno 1.329.469 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 263.181 osobe.

Prijavljena su tri smrtna ishoda i to dva u Tuzlanskom i jedan u Zeničko-dobojskom kantonu. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH do sada je 9.044.

RS

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata tеstirаna su 84 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn je kоd 17 оsоba. Priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај.

Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnаo 118.939 slučajеvа virusа kоrоnа, а prеminulo je ukupnо 6.535 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаnе su ukupnо 441.432 оsоbе. Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih је 100, a nа rеspirаtоru је pеt оsоbа.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu BiH je registrovano osam novih slučajeva zaraze virusom korona, urađeno je 18 testova, a trenutno je aktivno 36 slučaja. Od posljedica koronavirusa u Brčko distriktu BiH do sada su preminule ukupno 544 osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije