BH MAC: Pronađena 'zolja' u Donjem Žabaru

Radiosarajevo.ba
BH MAC: Pronađena 'zolja' u Donjem Žabaru

Timovi Centra za deminiranje u Bosni i Hercegovini dobili su dojavu iz Donjeg Žabara da je pronađeno protuoklopno oružje poznatije kao zolja, koje će biti neutralizirano.

Kako je za Anadolu Agency potvrdio Esad Aletić, šef Ureda Centra za uklanjanje mina u BiH, u toku su opsežne aktivnosti na saniranju stanja u minskom polju u Vučilovcu, u Brčko distriktu, koje je prethodnih dana i sedmica bilo poplavljeno, nakon pucanja nasipa na rijeci Savi.

„Za sada nismo naišli na minsko-eksplozivna sredstva, ali, veliki je strah među građanima prisutan nakon što se voda povukla. To je posebno izraženo nakon što je u ponedjeljak na tom lokalitetu eksplodirala jedna mina prilikom osposobljavanja puta Brčko – Vučilovac“, naveo je Aletić.

On je istaknuo kako veliku podršku timovima BH MAC-a u sanaciji stanja u Vučilovcu pružaju timovi Oružanih snaga BiH koji su došli kao ispomoć.

Nije mogao potvrditi kada će „sumnjivo područje“ u Vučilovcu biti stavljeno pod nadzor s obzirom na to da se radi o velikom prostoru koji je bio poplavljen u proteklom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije