Beč proglašen najboljim gradom za život mladih

Radiosarajevo.ba
Beč proglašen najboljim gradom za život mladih

Beč je nedavno proglašen najboljim gradom za život mladih te iz godine u godinu privlači sve veći broj studenata kako iz Austrije tako i iz cijelog svijeta. U glavnom gradu Austrije već sada živi i studira preko 160.000 mladih. Kako bi povećao smještajni kapacitet za studente Grad Beč je odlučio izgraditi još jedan studentski dom.

Moderni dom „Base11“ je prvenstveno namijenjen studentima likovne, muzičke i drugih umjetnosti i nalazi se u blizini ovih fakulteta i drugih kulturnih institucija kako studenti ne bi morali dugo putovati na predavanja.

Cijeli dom je građen prema potrebama studenata i sadrži tri ateljea i 15 gluhih soba u kojima će muzičari neometano moći vježbati. U holu i dvorištu doma moći će se organizovati izložbe slika, a eksperimentalni koncept boja domu „base11“ daje poseban izgled, javila je novinska agencija Fena.

Dom raspolaže sa ukupno 306 soba triju različitih kategorija. To su mini apartmani sa ugrađenom kuhinjom i kupatilom, apartmani za parove kao i maxi apartmani veličine 30 kvadratnih metara, saopćio je Kontaktbiro Grada Beča za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije