Zvanično otvoren 12. Skijaški kup Srebrna lisica

Radiosarajevo.ba
Zvanično otvoren 12. Skijaški kup Srebrna lisica
Oficijelni vizual / Detalj s press konferencije

Danas je odražana press konferencija povodom održavanja 12. SKIJAŠKOG KUPA SREBRNA LISICA.

Prisutnim na konferenciji se obratio Hamid Kantardžić (predsjednik Ski kluba Bjelašnica), Jelena Dojčinović (Ski saveza BiH), Jasmin Mehić (Direktor sportova Eyof-a 2019) i Benjamin Godinjak (Trener Ski kluba Bjelašnica).

Hamid Kantardžić je napomenuo da Kup Srebrna lisica je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijana u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. U takmičenju učestvuju dječaci i djevojče uzrasta od 8 do 16 godina.Dodao je da zbog nadolazećih nepovoljnih vremenskih uslova, te samim tim i zbog sigurnosti djece odlučili su da takmičenje traje dva dana, umjesto tri kako su bili predvidjeli. Dodao je da je sigurnost dijece na prvom mjestu, i da smatraju da odluku koju su donjeli je ispravna.

Benjamin Godinjak je rekao da u petak u 8:00h će se po rasporedu održati veleslalom, dok u 18:00h isti dan će se održati i ekipni paralel slalom, a u subotu će se održati takmičenje u slalomu sa početkom u 8:00h.

Proglašenje pobjednika takmičenja odvijati dan za dan, nakon takmičenja u pojedinim disciplinama u ciljnom prostoru.

Jelena Dojčinović je napomenula da na takmičenje ove godine očekuju goste iz Hrvatske i Srbije, te da svake godine Ski klub Bjelašnica već tradicionalno pruža najbolje tehničke uslove u organizaciji kada je u pitanju ovakva vrsta takmičenja.

Jasmin Mehić je kazao da upravo iz Ski kluba Bjelašnica će se takmičiti troje članova koji će uzeti učešće u takmičarskom dijelu Eyofa 2019 te na taj način predstavljati kako samo klub tako i Bosnu i Hercegovinu. Napomenu je da sljedeće sedmice u BiH dolaze takmičari iz zemalja koji će uzeti učešće u  Eyofu 2019.

Prilikom obraćanja učesnici konferencije su pozvali sve ljubitelje skijanja i općenito ljubitelje prirode da dođu na Bjelašnicu i da uživaju u zabavi takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije