Spektakl / Red Bull Home Run ove zime i u BiH: Zabava osiguranja, učešće se ne plaća

24. 01. 2019. u 13:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Masovni spust skijaša i snowbordera, Red Bull Home Run, ove zime će biti održan na dvije olimpijske planine. Tako će, uz sada već tradicionalno šesto po redu druženje na Jahorini, ovo takmičenje prvi put biti organizirano i na Bjelašnici.

Cjelodnevna zabava na snijegu na Bjelašnici je na programu 23. februara, a na Jahorini 16. marta.

Pravila za ovu trku su jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu u pancericama trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol.

Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok je od mlađima od 18 potrebna saglasnost roditelja.

Ova utrka se obično održava nakon zatvaranja skijaških staza, pa nakon proglašenja pobjednika se organizuje i zabava do kasnih noćnih sati.

Na zabavu su pozvani svi takmičari i posjetioci, a ulaz na party je besplatan. Najbržeg skijaša, bordera te ženskog učesnika i ove godine očekuju zanimljive nagrade.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA