Monte Carlo: Ricciardo pobijedio u jubilarnoj 250. utrci Red Bulla

J. M.
Monte Carlo: Ricciardo pobijedio u jubilarnoj 250. utrci Red Bulla
Foto: redbullcontentpool / Start utrke
Na ulicama Monte Carla vožena je VN Monaka, šesta utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva vozača i konstruktora Formule 1.

Na treningu je najbrži bio Daniel Ricciardo (Red Bull) ispred Sebastiana Vettela (Ferrari) i Lewisa Hamiltona (Mercedes), a ova trojka je zadržala pozicije i nakon gašenja crvenog svjetla na startu, praćeni od Räikkönena (Ferrari) i Bottasa (Mercedes).

ricciardo_monte_carlo_RB.jpg - undefined

Foto: redbullcontentpool

Poredak nije promijenjen ni nakon što su vodeći rano obavili obaveznu promjenu guma i bilo je jasno da, kao i obično na uskim ulicama Monte Carla, trku mogu režirati samo "safety car" i eventualni kvarovi.

Učinilo se da će se to i desiti kada je lider Daniel Ricciardo prijavio "gubitak snage": Australac je zaista usporio, ali nije bilo mogućnosti da ga Vettel pretekne.

Daniel Ricciardo - undefined

Daniel Ricciardo

Paradoksalno, u Monte Carlu, tamo gdje se s najvećom vjerovatnoćom očekivao "safety car", utrka je skoro "regularno" privedena kraju. Što se to nije desilo krivac je Brandon Hartley (Toro Rosso) koji se šest krugova prije kraja zabio u Charlesa Leclerca (Sauber).

Ipak, sigurnosni automobil nije izlazio na stazu pa je utrka završena bez promjena u poretku: Daniel Ricciardo je prvi prošao ciljem i zabilježio drugu pobjedu u sezoni, sedmu u karijeri ispred Vettela i Hamiltona.

Lewis Hamilton - undefined

Lewis Hamilton

Bodove su još osvojili Räikkönen, Bottas, Ocon (Force India), Gassly (Toro Rosso), Hülkenberg (Renault), Verstappen (Red Bull) i Sainz (Renault).

Ukupni poredak nakon 6 od 21 utrke: Hamilton 110, Vettel 96, Ricciardo 72, Bottas 68, Räikkönen 60, Verstappen 35, Alonso 32, Hülkenberg 26, Sainz 20, Magnussen 19, Gassly 18, Perez 17...

Poredak konstruktora: Mercedes 178, Ferrari 156, Red Bull 107, Renault 46, McLaren 40, Force India 26, Haas 19, Toro Rosso 19, Sauber 11, Williams 4.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije