Umjetničko klizanje / Takmičenje "Sarajevo Open" od 1. do 4. marta u Zetri

26. 02. 2018. u 14:02:00 Fena

Shares: 8

Savez klizačkih sportova BiH uz podršku EYOF 2019 od 1. do 4. marta u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), organizuje Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo open 2018".

Ovo takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU). Po rangu, zauzima mjesto odmah iza Grand prix takmičenja, evropskog i svjetskog prvenstva.

Na ovom takmičenju sudit će 16 međunarodnih sudaca (panel+suci) sa ISU licencom. Bodovi osvojeni na ovom takmičenju imat će uticaj na poredak na Svjetskoj rang listi najboljih u umjetničkom klizanju.

Do sada je prijavljeno više od 120 takmičara iz šesnaest zemalja s tri kontinenta, a našu zemlju će predstavljati deset klizačica i klizača.

Savez klizačkih sportova BiH kroz ovo takmičenje, iako bez značajnije podrške, pokušava već niz godina vratiti dostojanstvo i olimpijski duh Sarajeva i promovisati klizačke sportove u našoj zemlji. Ovo takmičenje jeste i generalna proba za Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019., s obzirom na to da klizački sportovi do sada nisu testirani.

"Sarajevo Open" se održava u sklopu testnih takmičenja "Road to EYOF 2019".

NEMA KOMENTARA