Štinji do fest po drugi put održan na Bjelašnici!

0
Promotivni tekst
Štinji do fest po drugi put održan na Bjelašnici!
Foto: Štinji do Fest / Drugi Štinji do fest na Bjelašnici

U Snowparku 5A na Bjelašnici, 10. februara, po drugi put je održan Štinji Do fest!

Ova manifestacija u organizaciji Snowboard kluba Free Style protekle subote, ponudila je svojim posjetiocima niz atraktivnih, sportskih i zabavnih sadržaja. 

Centralnu aktivnost događaja činio je FIS CUP Sarajevo, snowboard i freeski takmičenje u disciplinama Slope Style i Big Air. Svoje vještine prezentovali su takmičari i takmičarke iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske.

U snowboardu najuspješnije bile su Asja Klačar (BIH) i Petrovska Marija (MKD) kod dama, a u muškoj konkurenciji zlatne medalje ponijeli su Ozturk Edis (BiH) i Krumov Kristian (BUL).

U Freestyle skijanju najuspješniji bio je Noa Bilalagić (BiH).

Drugi Štinji do fest na Bjelašnici
Foto: Štinji do Fest: Drugi Štinji do fest na Bjelašnici

Za nove snage na stazama i prve snowboard lekcije i ovaj put zadužena je bila ekipa SnOwls sa besplatnim Snowboard radionicama za najmlađe.

Pored snowboard radionica uvijek zabavne Snježne igre – mini sportska takmičenja donijela su pobjednicima i vrijedne nagrade. Atraktivni nastupi i uigrana ekipa sa najboljom publikom priredili su odličnu zabavu svim posjetiocima uprkos lošem vremenu.

Štinji do fest sa svojim sportskim i zabavnim sadržajima prepoznat je kao mjesto zabave za čitavu porodicu.

Drugi Štinji do fest na Bjelašnici
Foto: Štinji do Fest: Drugi Štinji do fest na Bjelašnici

Partneri projekta: Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ski Savez BIH i OC Bjelašnica.

"Čestitamo svim takmičarima, a ekipi, gostima, partnerima, sponzorima i drugarima veliko hvala i družimo se opet!", poručuju iz organizacije Štinji do festa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije