Nezaboravni vikend Štinji Do fest: Najuspješniji dobili medalje, posjetitelji vrhunsku zabavu

0
Radiosarajevo.ba
Nezaboravni vikend Štinji Do fest: Najuspješniji dobili medalje, posjetitelji vrhunsku zabavu
Foto: Štinji do Fest / Štinji Do fest 2023 na Bjelašnici

Iza nas je nezaboravan vikend, po prvi put je na Bjelašnici, u Snowparku 5A,  28. i 29. januara održan je Štinji Do fest!

Ova dvodnevna manifestacija u organizaciji Snowboard kluba Free Style i Visit Sarajeva proteklog vikenda ponudila je svojim posjetiocima niz atraktivnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Centralnu aktivnost događaja činio je FIS CUP Sarajevo, snowboard takmičenje u disciplinama Slope Style i Big Air. Svoje vještine prezentovali su nam takmičari i takmičarke iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovenije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Štinji Do fest 2023 na Bjelašnici
Foto: Štinji do Fest: Štinji Do fest 2023 na Bjelašnici

Najuspješniji od njih bili su: Asja Klačar (BIH), Tia Zagar (Slovenija), Affan Žiško (BIH) i Edis Ozturk (BIH).

Takmičenje je održano u proširenom i upotpunjenom Snowparku 5A, koji je uz podršku Vlade Kantona Sarajeva uredio OC Bjelašnica i koji je trenutno najveći u regionu. Park je izgrađen za sve ljubitelje freestyle disciplina i može se koristiti kako za ozbiljan trening tako i za rekreativnu zabavu.

Za nove snage na stazama i prve snowboard lekcije zadužena je bila ekipa SnOwls sa besplatnim Snowboard radionicama za najmlađe.

Štinji Do fest 2023 na Bjelašnici
Foto: Štinji do Fest: Štinji Do fest 2023 na Bjelašnici

Pored snowboard radionica mališani su se ludo zabavljali i na Snježnim igrama – mini sportskim takmičenjima na kojima su imali priliku osvojiti i vrijedne nagrade.

Uz niz atraktivnih skokova posjetitelji su se odlično zabavljali i uz muzičku podlogu DJ ZLIJAY, a u večernjim satima uživali u projekciji snowboard filma na otvorenom, uz vatrice i kuhano vino.

Štinji do fest sa svojim sportskim i zabavnim sadržajima prepoznat je kao mjesto zabave za čitavu porodicu.

"Čestitamo svim takmičarima, a ekipi, gostima, partnerima, sponzorima i drugarima veliko hvala i družimo se opet!", poručili su iz Snowboard Klub Free Style.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije