Sportski svijet u šoku: Preminuo 24-godišnji hokejaš

Radiosarajevo.ba
Sportski svijet u šoku: Preminuo 24-godišnji hokejaš
Foto: KHL / Tužne vijesti iz Slovačke

Slovačku je šokirala vijest da je u srijedu u bolnici preminuo Boris Sadecky, 24-godišnji hokejaš Bratislava Capitalsa.

Sadecky je kolabirao prije nekoliko dana u utakmici slovačkog kluba protiv Dornbirna u ICEHL ligi, koja se od 2003. do 2020. zvala EBEL liga i u kojoj je igrao zagrebački Medveščak, piše Direktno.

"S tugom u srcu i žaljenjem objavljujemo smrt našeg igrača Borisa Sadeckyja. Izražavamo najdublju saučešće porodici i prijateljima. Više informacija u ovom trenutku nećemo objavljivati nakon konsultacija s Borisovom porodicom", objavio je klub na društvenim mrežama.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Utakmica 14. kola između Dorbirna i Bratislave prekinuta je pri rezultatu 1:0 za domaću ekipu početkom druge trećine, nakon što je Sadecky iznenada kolabirao. Na ledu su mu odmah ukazali hitnu pomoć, a potom su ga prevezli u bolnicu, odakle dugo nije bilo informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Direktor kluba Dušan Pašek je tada objavio kako je Sadeckyjevo stanje stabilno, ali teško, a u srijedu da je mladi hokejaš preminuo.

Sadecky je rođen 20. aprila 1997. godine u Trenčinu, gdje je niz godina igrao za Duklu, a potom za Slovana iz Bratislave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije