Užas u Rusiji: Hokejaša pogodio pak u glavu, preminuo je

2
Radiosarajevo.ba
Užas u Rusiji: Hokejaša pogodio pak u glavu, preminuo je
FOTO: Facebook / igrač Dinama Timur Fajzutidinov

Preminuo je igrač Dinama Timur Fajzutidinov.

"Moskovski Dinamo izražava saučešće Timurovoj porodici i prijateljima, članovima njegovog tima i navijačima iz Sankt Peterburga, objavio je njegov klub.

Tri dana doktori su se borili za život mladog ruskog hokejaša Timura Fajzutidinova (19), no nažalost preminuo je danas od posljedica teških ozljeda glave. Jedan mladi život je ugašen", napisao ke klub na svom Facebook profilu.

Stravična ozljeda dogodila se na utakmici mlade momčadi Dinama iz Sankt Petersburga protiv Lokomotiva kada je Timura tokom jednog duela pak pogodio u glavu.

Ozljeda prvotno nije izgledala tako ozbiljno, no udarac je bio jak i iz same blizine. Imao je kacigu na glavi, ali ona pokriva samo područje do nosa i pak ga je pogodio u nezaštićeni dio.

Fajzutidinov je bio na nogama, uhvatio se za glavu, no nedugo nakon toga pao je u nesvijest. Doktori su ubrzo uletjeli na led, mobilizirali su mu vrat te su ga odvezli u bolnicu, piše 24sata.hr.

Video je uznemirujućeg sadržaja, a možete ga pogledati OVDJE.

Zadobio je teške ozljede na području glave, doktori su mu se tri dana borili za život, ali nažalost, nije mu bilo pomoći. Tokom utorka su samo mogli konstatirati smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije