Ski-skakačica porijeklom iz Austrije dobila državljanstvo Kosova

0
Anadolija
Ski-skakačica porijeklom iz Austrije dobila državljanstvo Kosova
Foto: Anadolija / Sophie Sorschag i kosovski olimpijski komitet

Kosovski olimpijski komitet saopštio je da je takmičarka u disciplini skijaški skokovi austrijskog porijekla Sophie Sorschag primila Dekret o dobijanju državljanstva Kosova.

Na preporuku predsednika KOK-a Ismeta Krasniqija i predsednika Kosovskog skijaškog saveza Milaima Kelmendija, Dekret je izdala predsednica Kosova Vjosa Osmani.

"Imaćemo novog sportistu za zimske sportove i to će biti novina, jer je to poseban sport, u kojem vrlo malo zemalja u svetu ima takmičare. Sophija će na najbolji mogući način predstavljati Kosovo i očekujemo rezultate kako na Svjetskom prvenstvu tako i na Zimskim olimpijskim igrama, a fokus je na 'Milano Cortina 2026'. Uskoro će ući na listu olimpijskih stipendija", rekao je predsednik KOK-a Krasniqi.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

On je dodao da se nada da će Vlada Kosova ubuduće ulagati i u zimsku infrastrukturu na Kosovu.

Čelnik Kosovskog skijaškog saveza Kelmendi je naglasio da je riječ o sportistkinji svjetske klase, od kojeg se očekuje da Kosovu donese medalje.

"Hvala Sophiji i njenom timu što su izabrali Kosovo. Velike su nade da će nam donijeti medalje s takmičenja visokog ranga, a zajednički ciljevi su Zimske olimpijske igre", izjavio je Kelmendi.

Sophi Sorschag je kazala da je ponosna što je dobila priliku da predstavlja Kosovo.

"Velika mi je čast da predstavljam Kosovo. Hvala KOK-u, KSS-u, treneru, mojoj porodici i svima koji su omogućili predstavljanje Kosova. Zajedno ćemo raditi na tome da imamo uspješnu budućnost", rekla je ona.

Skijašica Sorschag, poreklom iz Austrije, u januaru ove godine odlučila je da predstavlja Kosovo na međunarodnim takmičenjima u skijaškim skokovima.

Sorschag je timski šampion svijeta s Austrijom 2021. godine i učesnica je Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije