Sarajevo / Mladi hokejaši iz regije na turniru "Happy Hockey Days" u Zetri

08. 02. 2018. u 11:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Hokejaški klubovi "Vukovi" i "Medvjedi" iz Sarajeva  ovog vikenda u Olimpijskoj dvorani Zetra organiziraju 8. međunarodni turnir "Happy Hockey Days". 

Na turniru će učestvovati devet regionalnih klubova sa 18 selekcija u dvije najmlađe kategorije  za uzraste U8 i U10.  

Osim najmlađih kategorija, biće odigrane i utakmice u kategoriji U15 kao i dvije utakmice u seniorskoj konkurenciji između ekipa "Teama" iz Sarajevo i "Spartaka" iz Subotice. Te utakmice su na programu u petak  i subotu s početkom u 21.00 sat. 

Kuriozitet ove godine je i nastup četiri sarajevska kluba, što je ujedno i rekordan broj domaćih klubova i predstavljanja njihovih hokejaških škola.

Razvoj hokeja na ledu posljednjih nekoliko godina u Sarajevu je prvi put iznjedrio četiri kluba sa svojim sopstvenim školama hokeja koje će sada imati priliku da se predstave i takmiče na regionalnom turniru u Sarajevu, saopćili su organizatori.   

 Pored dječaka, u takmičarskoj konkurenciji biće i djevojčice. Ženski hokej u svijetu je u izuzetnom usponu pa je takav trend već i uveliko zaživio i na ovim prostorima. Pored tri sarajevska kluba; HK Vukovi, HK Medvjedi i HK Mašina takmiči se i ZHK Lavice. Djevojčice se u ovom sportu ravnopravno nadmeću sa dječacima, a osim bh. ženskog kluba tu su i gošće iz ženskog hokej kluba iz Beograda, navodi se u saopćenju. 

Oba dana turnira, 10. i 11. februara  takmičenja počinju  od 9.00 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA