Marcel Hirscher pobjednik drugog slaloma sezone za muškarce

Radiosarajevo.ba
Marcel Hirscher pobjednik drugog slaloma sezone za muškarce
U drugoj utrci slaloma ove sezone za muškarce u talijanskom Val d'Isereu pobjedu je odnio Austrijanac Marcel Hirscher. Hirscher je nakon prve vožnje kasnio 55 stotih dijelova sekunde za vodećim Stefanom Grossom.

Ipak u drugoj vožnji dvojica vodećih nakon prve vožnje, Gross i Michael Matt ostali su bez podijuma. Pobjedu je na kraju s vremenom 1:41.94 odnio Hirscher, dok je drugi bio Henrik Kristoffersen s 39 stotih dijelova sekunde zaostatka za Austrijancem.

Andre Myhrer, koji je nakon prve vožnje bio trećeplasirani uspio je zadržati svoju poziciju. Myhrer je kasnio 40 stotinki za Hirscherom. 

Vodeći u porteku slaloma je Kristoffersen sa 160 osvojenih bodova, Hirshcer ima 114, dok je Felix Neureuther treći sa 100 bodova. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeći je Kristoffersen sa 285 bodova, Hirscher ima 11 bodova manje, a slijede Kjetil Jansrud sa 249 i Aksel Lund Svindal sa 245 bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije