Lindsey Vonn odustala od trke u St. Moritzu

AA
Lindsey Vonn odustala od trke u St. Moritzu
Američka skijašica Lindsey Vonn neće nastupati u današnjoj trci na Svjetskom kupu u super-veleslalomu u St. Moritzu zbog jučerašnje povrede leđa, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Vonn je na 45 minuta prije trke objavila na Twitteru da danas nije u mogućnosti nastupati.

"Veoma sam razočarana, ali moj najveći cilj ove sezone su Olimpijske igre i moram se brinuti o sebi sada kako bih bila spremna za narednu sedmicu, i najvažnije, za februar", napisala je Amerikanka. 

Zimske olimpijske igre održaće se u južnokorejskom gradu Pyeongchangu od 9. do 25. februara 2018. godine.  

Vonn je u subotu završila trku Svjetskog kupa u super-veleslalomu u St. Moritzu uz ekstremnu bol, nakon čega joj je ukazana pomoć zbog povrede leđa.

Vonn je prešla ciljnu liniju s očiglednim problemima, uz zaostatak od skoro jedne sekunde za tadašnjim liderom, i odmah se spustila na snijeg. Amerikanka se zadržala u ciljnoj kući kako bi joj bila ukazana ljekerska pomoć, a sat vremena kasnije je krenula prema automobilu koji je čekao da je odveze sa staze u St. Moritzu.

Inače utrka u St. Moritzu trebala je početi u 10 sati i 30 minuta, ali je početak pomjeren za 11 sati i 30 minuta zbog loše vidljivosti na vrhu staze. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije