Klinci i klinceze, klizaljke, kacige... Sarajevo domaćin malim hokejašima

Radiosarajevo.ba
Klinci i klinceze, klizaljke, kacige... Sarajevo domaćin malim hokejašima
Radiosarajevo.ba / Happy Hockey Days 2017 u Sarajevu
Dječija graja odzvanja ovog vikenda dvoranom Zetra u Sarajevu.

Počeo je 7. Happy Hockey Days - međunarodni turnir u hokeju na ledu za djecu.

I ove godine u Sarajevu su se okupili najbolji mali hokejaši i hokejašice iz cijele regije - ekipe NS Stars, Spartak i Serbian Girls iz Srbije, Mladost, Zagreb i Siscia iz Hrvatske, Slavia iz Bugarske te domaćini HK Vukovi, Divlje Mačke i ženska ekipa Lavice. Mali hokejaši  se takmiče u kategorijama U8 U10 i U13. 

Ove godine,  tradicionalni turnir se organizira  kao prvi dio testnog takmičenja Road to EYOF, kako bi se pokazalo da dvorana Zetra tehnički i organizaciono može biti dio infrastrukture za Olimpijske igre mladih koje će se 2019 održati u Sarajevu, rekao je Emir Ferizović, član radne grupe EYOF 2019.

Dobrodošlicu gostima, na svečanom otvaranju,  poželio je Adnan Mrkva, direktor turnira. 

Hokej, kao najbrža timska igra na svijetu, nekada je bio veoma popularan u BiH, ali je skoro zaboravljen zbog nepostojanja uvjeta za ozbiljnije bavljenje ovim sportom, s obzirom na to da klubovi mogu koristiti ledenu dvoranu svega dva mjeseca u toku godine.

Unatoč tome, hokejaški klubovi iz Sarajeva iz sezone u sezonu upisuju veliki broj djece i čine sve kako bi oni ostali privrženi ovom sportu. Razvoj hokejaškog sporta od velike je važnosti i za predstojeći EYOF 2019, koji će biti prilika da se mladi hokejaški naraštaj naše zemlje predstavi svijetu. 

Pogledajte  jednu od najatraktivnijih utakmica, između tima djevojčica iz BiH -Lavice i Srbije - Serbian Girls 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije