Ivica Kostelić: "Vozio sam se kroz Bosnu, primijetio mnoge džamije i onda mi je sinula ideja"

4
Radiosarajevo.ba
Ivica Kostelić: "Vozio sam se kroz Bosnu, primijetio mnoge džamije i onda mi je sinula ideja"
Foto: Facebook / Ivica Kostelić objavio fotografije iz Umoljana

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić proteklih je dana boravio u Bosni i Hercegovini i posjetio olimpijski centar Bjelašnicu. Nakon putovanja kroz našu zemlju, javio se na Facebook stranici i objavio osvrt.

"Dok sam se vozio kroz Bosnu, primjećujući usput mnoge džamije u selima, sinula mi je ideja.

Trebalo bi napraviti fotografiju sa skijašem koji skače i džamijom u pozadini. Ali, pronalazak džamije okružene s dovoljno snijega, prikladan pristup i doskok, suzili su izbor. Nije bilo snijega, bilo je +13°C i padala je kiša… Brinuo sam se da sam uzalud poveo svoje austrijske prijatelje.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Prošlog četvrtka navečer igrao sam nogomet sa svojim sinovima na parkiralištu u Obertauernu, kad je dugokosi otkačeni tip izašao iz obližnjeg kampera. Bio je to skijaš kojeg sam poznavao s prethodnog putovanja u Ober, Koni, jedan od rijetkih monoski freeridera na svijetu i sjajan momak. Pridružio nam se na nogometu u papučama i pitao me što radim sljedećih dana.

Rekao sam da idem na Bjelašnicu i da je prognozirano 50 cm novog snijega i pitao ga da li bi se pridružio izletu. Odmah je rekao da. Pozvao je prijatelja, fotografa/umjetnika/surfera/snowboardera Stefa i za dva dana smo se vozili kroz planinske doline Bosne i Hercegovine na putu za Sarajevo i skijalište Bjelašnica", napisao je Kostelić na Facebooku.

PRAVO MJESTO, PRAVO VRIJEME S PRAVIM LJUDIMA - opet 😁 Proslog cetvrtka navečer igrao sam nogomet sa svojim sinovima na...

Posted by Ivica Kostelic on Friday, March 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije