Filip Zubčić osvojio drugo mjesto u veleslalomu

0
Radiosarajevo.ba
Filip Zubčić osvojio drugo mjesto u veleslalomu
Foto: Prtscr/Dnevnik.hr / Filip Zubčić

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu gdje je pobijedio Alexis Pinturault. Pobjedničko postolje kompletirao je domaći adut Marco Odermatt.

Nakon što je u prvoj vožnji bio treći (s 97 stotinki zaostatka za vodećim Pinturault), Zubčić je drugu odskijao fantastično i u trenutku kad je ušao u cilj nadmašio je dotad vodećeg, prošlosezonskog ukupnog pobjednika Svjetskog kupa Aleksandra Aamodta Kildea, za nevjerojatnih sekundu i 17 stotinki.

Iza Filipa se niz stazu spustio Odermatt koji ga nije uspio svrgnuti s prvog mjesta, bio je ukupno sporiji za sedam stotinki.

Ipak, Pinturaultova je prednost iz prve vožnje bila prevelika, a Francuz je i drugu odradio sjajno, ušavši u cilj sa sekundom i četiri stotinke boljim vremenom od Zubčića.

Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći. Uz dva druga mjesta iz Adelbodena (na ovom skijalištu je i lani bio drugoplasirani), ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom, prenosi dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije