Fenomenalna bh. skijašica Muzaferija u lovu na bodove Europa kupa

0
Radiosarajevo.ba
Fenomenalna bh. skijašica Muzaferija u lovu na bodove Europa kupa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elvedina Muzaferija

Utrke svjetskog kupa u brzim disciplinama za žene, koje su treble biti održane ovog vikenda u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu, otkazane su zbog iznadprosječnih temperatura, a najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija seli u takmičenje Europa kupa. 

Prvi put u ovoj sezoni, 5. i 6. februara, Muzaferija će u italijanskom La Thuileu učestvovati u europskom skijaškom takmičenju Super-G utrkom

“To će biti prva utrka za mene ove sezone u okviru Europa Kupa tako da će i startni broj biti iznad broja trideset. Nadam se da će i staza biti jako dobro pripremljena, i da ću moći ostvariti dobar rezultat i sa većim startnim brojem”, kaže Muzaferija. 

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Nakon toga, bh. tim putuje u Crans Montanu gdje će, 10 i 11. februara, biti održano takmičenje Europa kupa, a zatim i Svjetskog kupa. 

“U Crans Montanu putujemo, također, na utrke Europa kupa u Spustu, zatim ostajemo tu na utrkama svjetskog kupa koje će se održati 17. i 18. februara u disciplinama Spust i Super-G” govori Muzaferija dodajući da se dobro osjeća na skijama i očekuje dobar plasman u nadolazećim utrkama.

Našoj  skijašici želimo puno sreće na predstojećim takmičenjima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije