Sarajevo / EYOF 2019: Obavljena generalna proba paljenja Olimpijskog plamena

06. 02. 2019. u 16:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U okviru završnih priprema pred svečano otvorenje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji će trajati od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, obavljena je prva generalna proba paljenja Olimpijskog plamena.

Čast da upali plamen pripala je bosanskohercegovačkoj nagrađivanoj džudistkinji Aleksandri Samardžić, koja je već imala priliku da učestvuje na jednom velikom sportskom događaju kada je osvojila srebrnu medalju u Pekingu 2014. godine, saopćeno je iz Općine Centar.

"Svakom sportisti puno znači učestvovanje u ovakvim sportskim događajima. Ponosna sam što smo domaćini ovakvog događaja", kazala je Samardžić.

Predstavnici Općine Centar, Gradske uprave i Olimpijskog komiteta u BiH danas su posjetili stadion "Asim Ferhatović Hase", gdje su se uvjerili da se završne pripreme pred veliku sportsku manifestaciju provode planiranom dinamikom.

eyof_pripreme_naslov_02.JPG - undefined

Foto: Općina Centar

"Poslat ćemo dobru poruku iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Broj ljudi koji su uključeni u ovaj projekat pokazuje koliko ozbiljno shvatamo predstojeći sportski događaj. Naši gosti su se danas uvjerili da je Općina Centar odgovorna lokalna zajednica koja je završila povjereni posao oko organizacije ove manifestacije", rekao je načelnik Općine Nedžad Ajnadžić.

Uređenje stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u saradnji sa Službom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar realizuje Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju", koja upravlja ovim sportskim kompleksom uime Općine Centar.  

eyof_pripreme_naslov_06.JPG - undefined

Foto: Općina Centar

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo ističe da su predstavnici ove institucije obišli sva borilišta, koja su spremna za predstojeću sportsku manifestaciju.

"Bosna i Hercegovina ponovo živi svoj olimpijski san i ovo je nešto najbolje što se moglo desiti ovom gradu i državi. Siguran sam da će ovaj bh. projekat uspjeti i ovo će biti novi početak za sport i sportiste. Uvjeren sam da će svih 30.000 mjesta na ovom stadionu biti popunjeno u nedjelju na svečanom otvorenju EYOF-a", kazao je Rađo. 

Na EYOF-u će učestvovati 1.500 takmičara iz 46 evropskih država. Zatvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih će biti održano 16. februara u Istočnom Sarajevu na stadionu Slavije u Lukavici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA