Čestitamo: U Skenderiji otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju, BiH slavila u prvom meču

0
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: U Skenderiji otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju, BiH slavila u prvom meču
Foto: Hokejaški savez BiH / BiH slavila u prvom meču

U četvrtak, 25. januara je u Centru Skenderija otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu (divizija III, grupa B).

Na prvenstvu učestvuju reprezentacije Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Južnoafričke Republike.

SP su otvorili Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS, Adnan Korić, predsjednik HSBIH i Heikki Hietanen, chairman prvenstva ispred IIHF-a.

Dvije godine od smrti Ivice Osima, prisjetili ga se u FK Željezničar i Japanu

Dvije godine od smrti Ivice Osima, prisjetili ga se u FK Željezničar i Japanu

Otvorenje su uveličali članovi hokejaških klubova Vukovi i Medvjedi i ženskog hokejaškog kluba Lavice.

Ulaz na sve utakmice prvenstva je besplatan.

Čestitamo! Hokejaši BiH na startu Svjetskog prvenstva Treće divizije pobijedili Hong Kong

Čestitamo! Hokejaši BiH na startu Svjetskog prvenstva Treće divizije pobijedili Hong Kong

U prvoj utakmici prvenstva snage su odmjerili domaćin Bosna i Hercegovina i reprezentacija Luksemburga. Luksemburg je poveo u petoj minuti golom Alberta Yorka, a zatim je uslijedio i gol Charlya Springera.

Bosna i Hercegovina do izjednačenja dolazi u desetoj minuti golom Vasilija Vučinića. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 1:3, a treći gol za goste postigao je opet Charly Springer.

Drugu trećinu susreta reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara golom Rijada Plehe, uz asistenciju Belmina Sinanbegovića. Do izjednačenja domaćine dovodi kapiten Tarik Mrkva, a asistirao mu je Vasilije Vučinić. Pred kraj trećine Luksebrug ponovo dolazi do vodstva i to golom Kristiana Potuceka, piše Reprezentacija.

Sa velikim samopouzdanjem i vjerom u pobjedu, juniori Bosne i Hercegovine ulaze u treći dio susreta. Već u startu golom Nikke Gakovića uz asistenciju Belmina Sinanbegovića dolaze do drugog izjednačenja u ovom susretu. Međutim, gosti ne dozvoljavaju opuštanje i već nakon manje od dvije minute ponovo dolaze u vodstvo drugim golom Kristiana Potuceka.

Rijad Pleho zatim postiže svoj drugi pogodak uz dvostruku asistenciju Sinanbegovića i Mrkve. Luksemburg se opet vraća trećim golom Potuceka, a nakon time outa selektora Macleana, sedam sekundi prije kraja Mrkva asistira Sinanbegoviću za 6:6.

U četvrtoj minuti produžetaka svoj treći gol za Bosnu i Hercegovinu postiže Riad Pleho i donosi pobjedu sa konačnih 7:6.

Za najkorisnije igrače u oba tima treneri su izabrali Vasilija Vučinića (BIH) i Kristiana Potuceka (LUX). Reprezentativci naše juniorske reprezentacije odlučili su u svlačionicu svojim izborom proglasiti za najboljeg igrača i Rijada Plehu, koji je u ovom susretu postigao tri gola, a među njima i onaj odlučujući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije