Zverev psovao na ruskom: Sudija ga razumio, a onda je počela velika svađa na terenu

0
Radiosarajevo.ba
Zverev psovao na ruskom: Sudija ga razumio, a onda je počela velika svađa na terenu
Foto: Eurosport / Zverev se raspravlja sa sudijom

Fantastičan meč igrali su Aleksander Zverev i Rafael Nadal prije teške povrede Nijemca. Drugi set nije završen, a meč je trajao tri sata. Nijemac je vrištao od bolova nakon što je nezgodno stao dok je trčao za jednom lopticom zbog čega je meč prekinut.

Nadal je prošao u finale, a Zverev je kasnije poručio da se čini da je u pitanju ozbiljnija povreda.

Iako su slike Zvereva u kolicima i sa štakama glavna tema u svijetu tenisa, sa tog meča se priča i o detalju koji je prethodio povredi.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U pitanju je deveti gem drugog seta i svađa Zvereva sa sudijom Renoom Lihtštajnom iz Francuske.

Sudeći prema navodima stranih medija, Nijemac koji je dijete ruskih roditelja Irine i Aleksandera Mihailoviča Zvereva, opsovao je na ruskom jeziku što je moglo da se čuje i u prenosu meča.

Navodno, dvadesetpetogodišnjak je nakon što je napravio duplu servis grešku na ruskom poručio "je*ote", a sudija je to razumio i odmah uputio upozorenje teniseru.

"Zašto sam dobio upozorenje? Nisam rekao ništa loše! Ne, nisam rekao tu riječ, nisam je rekao. Nisam rekao tu ružnu riječ! Ako nisi razumio šta sam rekao, trebalo je da me pitaš, a ne da mi daješ upozorenje", pričao je Zverev, prije nego što se vratio na teren da nastavi meč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije