Zašto Đoković jede travu poslije osvajanja Wimbledona?

2
Radiosarajevo.ba
Zašto Đoković jede travu poslije osvajanja Wimbledona?
Foto: EPA-EFE / Novak je jupčer osvojio 20. Grand Slam u karijeri

Novak Đoković je osvojio svoju 20. Grand Slam titulu i šestu na Wimbledonu čime je ušao u anale tenisa i oborio neke vječne rekorde.

Najbolji teniser svijeta, a možemo sada slobodno da kažemo i najbolji svih vremena, ponovo je nastavio svoju tradiciju nakon osvajanja titule.

Naime, čim je osvojio svoj posljednji poen protiv Mattea Berettinija, Novak je čučnuo, počupao je nekoliko travčica i pojeo ih.

Mnogi se pitaju zašto je to tako, a Nole je svojevremeno to objasnio.

"Zato što sam vegetarijanac", našalio se prvo Novak kada su ga to pitali, a zatim objasnio.

"Kao klinac sam sanjao da osvajam Wimbledon, i to mi je još tada bila jedna od želja kada pobjedim u finalu. Želio sam da uradim nešto drugačije, nisam naišao na originalniju ideju, pa sam odlučio da pojedem malo trave. Mnogi me pitaju kakvog je ukusa, to je najbolja trava na svijetu", objasnio je Đoković.

Ipak, neka stara narodna vjerovanja govore da Novak to radi zato što to znači da 'uzima pelcer' i da je to znak da će se vratiti i ponovo osvojiti pehar na istom mjestu.

Novaku na Wimbledonu nedostaju još tri trofeja da postane apsolutni rekorder Wimbledona i pretekne Rogera Federera koji ima osam titula. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije