Uživo u emisiji: Đoković plakao zbog djevojčice koja je pobjegla od rata

Radiosarajevo.ba
Uživo u emisiji: Đoković plakao zbog djevojčice koja je pobjegla od rata
Srbijanski teniser Novak Đoković bio je pod velikim emocijama te je u jednoj radio emisiji istinski zaplakao.

Kako prenose Novosti, Novak je počeo priču o izbjeglicama sa kojima se susreo u Beogradu te nije mogao da zadrži suze.

"Stotine hiljada izbjeglica je prošlo kroz Srbiju na putu ka Njemačkoj, Austriji, većim zemljama, bili smo im na putu. Izgubili su svoje porodice, kuću, dom, tražili su krov nad glavom. Išao sam da posjetim jednu od tih lokacija u Beogradu, u pitanju je bio jedan hotel. Mogao sam da pretpostavim šta me čeka, ali čim sam ušao osetio sam jake emocije. Bol, nesigurnost, tuga", počinje priču Novak.

Najteže mu je palo kada je bio sa najmlađima.

"Otišao sam u gdje su bila deca, posmatrao sam ih, jedan od volontera mi je rekao da im se pridružim. Nisam znao kako da reagujem, hteo sam da budem sa njima, ali ne da im remetim taj prostor. Počeli smo da se igramo i posle desetak minuta me je neko iz UNICEF-a potapšao po ramenu. Došla je majka djevojčice sa kojom sam se igrao, imala je oko dvije-dvije i po godine i rekla joj: Vrijeme je da idemo.  pričao je Đoković kada su krenule suze, pa je dodao:

"Izvinite, čak i danas me to toliko pogađa. Ne znam ni sada gde su otišli. Vidjeti mamu kako vodi nju i dječaka od šest-sedam godina. Idu bez ičega, pješke, negde. To su stvari koje vam slome srce, to je ono što rat radi. Teško mi je bilo, ali sam u isto vrijeme bio zahvalan, jer sam prošao kroz svo to iskustvo, kroz rat iz devedesetih, sve to me učinilo osećajnijim, više povezanim sa ljudima".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije