US Open: Đokovićeva rutinska pobjeda i plasman u treće kolo

0
Radiosarajevo.ba
US Open: Đokovićeva rutinska pobjeda i plasman u treće kolo
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rutinski se plasirao u treće kolo US Opena, pobjedom nad Nizozemcem Tallonom Greikspoorom.

Đoković je odigrao siguran meč, za razliku od prvog kola, došao je do pobjede rezultatom 6:2, 6:3, 6:2. U trećoj rundi očekuje ga prvi ozbiljniji ispit – nekadašnji finalista Kei Nishikori.

Prvi reket svijeta dobro se spremio za protivnika sa kojim se nikada do sada nije sretao i nametnuo je brzo svoj ritam, piše Nedeljnik.

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Napravio je prvi brejk u četvrtom gemu i poveo 3:1, u drugom je takođe dva puta pravio brejkove, ali je jedan i pretrpkeo, dok u trećem nije dozvolio Greikspooru da ga ugrozi i trijumfovao je poslije 100 minuta tenisa.

“Dobar meč. Bolje sam igrao nego u prvom kolu. Veoma sam zadovoljan igrom. Servirao sam dobro, pronašao sam ritam na servisu”, rekao je Đoković koji se mučio sa početnim udarcem na početku turnira.

On je naveo da je njegov rival odličan server, zbog čega je morao dobro da riternira. 

“Terao sam ga da igra. Gledao sam njegov meč prvog kola protiv Štrufa (Jan-Lennard Struff) i video sam da servira dobro. Znao sam da će mi ključ ovde biti ritern. Da ga nateram da igra, da se kreće. On se i ne kreće baš dobro. Menjao sam ritam. Veoma sam zadovoljan kakav je bio moj nivo tenisa. Sve ide u dobrom smeru.”

Đokovića sada očekuje prvi teži ispit na turniru, pošto je osigurao duel sa nekadašnjim finalistom US Opena Keijem Nishikorijem, koji je poslije velike borbe u pet setova eliminisao Mackenzija McDonalda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije