Toni Nadal jedan od predavača na kursu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Toni Nadal jedan od predavača na kursu u Sarajevu
Toni Nadal, trener trenutno najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala, bit će jedan od predavača na kursu za teniske trenere, koji će biti održan u Sarajevu od 29. septembra do 1. oktobra ove godine.

Kurs organiziraju  Svjetska asocijacija teniskih trenera GPTCA i Teniski savez BiH, a bit će održan u Olimpijskom komitetu BiH, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Edukaciju će voditi predsjednik GPTCA Alberto Castellani i teniski stručnjak iz Argentine Patricio Remondeugui, a Nadalova predavanja su zakazana za drugi dan kursa, u subotu 30. septembra.

Svjetska asocijacija teniskih trenera GPTCA osnovana je 2010. godine s ciljem edukacije i obuke profesionalnih teniskih trenera širom svijeta, a djeluje u preko 40 zemalja.

Teniski savez BiH potpisao je ugovor s GPTCA kako bi omogućio profesionalnu edukaciju za teniske trenere iz BiH. Na ovaj način TSBiH podiže standarde u sportu koji je sve popularniji u našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije