Teniserka koja ima bosanske krvi, odstranila benigni tumor. Javila se iz bolnice

0
Radiosarajevo.ba
Teniserka koja ima bosanske krvi, odstranila benigni tumor. Javila se iz bolnice
Foto: Instagram / Ajla Tomljanović

Teniserka Ajla Tomljanović (30), koja nastupa za Australiju, bit će neko vrijeme odsutna s teniskih terena jer se oporavlja nakon operacije nekancerogenog tumora na maternici.

Ajla se putem Instagrama javila iz bolničkog kreveta iz Sjedinjenih Američkih Država i potvrdila je da je podvrgnuta proceduri uklanjanja mioma te da nekoliko sedmica neće moći igrati.

"Zdravo svima, nažalost, neću igrati nekoliko tjedana. Radovala sam se turnirima na tvrdoj podlozi. Morala sam ukloniti neke fibroide maternice i gledat ću od kuće dok se ne oporavim. Brzo se vraćam", napisala je Ajla.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Kim Clijsters, Sloane Stephens, Caroline Garcia i Sara Errani samo su neke od igračica koje su joj javno zaželjele što brži oporavak.

Podsjetimo, Ajla je 2023. godinu provela izvan terena zbog povreda, a potom se početkom 2024. vratila na teren i igrala je na United Cupu i Australian Openu.

Najbolji rezultat ostvarila je 2022. godine kada je igrala četvrtfinale Wimbledona i US Opena, ali je trenutno 221. na WTA listi.

Ajla je naše gore list - majka Emina rođena je u Bosni i Hercegovini, a otac Ratko je iz Hrvatske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije