Boris Becker se nakon četiri mjeseca razišao s jednim od najboljih tenisera svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Boris Becker se nakon četiri mjeseca razišao s jednim od najboljih tenisera svijeta
Foto: EPA - EFE / Boris Becker

Proslavljeni njemački teniser Boris Becker u utorak je objavio da napušta poziciju glavnog trenera 20-godišnjeg danskog igrača Holgera Runea samo četiri mjeseca nakon što su započeli saradnju.

"Zbog profesionalnih i privatnih obaveza ne mogu dati Holgeru ono što mu je sada potrebno da bi napredovao", saopćio je Becker putem svog službenog profila na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Becker i Rune počeli su sarađivati u oktobru prošle godine. U tom razdoblju najbolji danski teniser došao je do polufinala ATP 500 turnira u Baselu, poražen je u četvrtfinalu pariškog Mastersa od Novaka Đokovića, a onda je na ATP Finalu u Torinu izgubio od Jannika Sinnera i Đokovića u grupi, dok mu je Stefanos Tsitsipas predao meč nakon samo tri gema.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Rune je u novoj sezoni bio finalist u Brisbaneu i polufinalist u Montpellieru, gdje je predao meč Borni Ćoriću kad je hrvatski teniser vodio 6:3, 4:1, a na Australian Openu je zaustavljen već u 2. kolu od Francuza Arthura Cazauxa.

Becker, koji je angažiran kao stručni komentator na Eurosportu, nije bio uz Runea u Australiji jer ima ograničenu mogućnost kretanja zbog parnice u kojoj je na londonskom sudu proglašen krivim za finansijske malverzacije u slučaju osobnog bankrota.

"Shvatio sam da bih morao mnogo više biti Holgeru na raspolaganju da bi on bio uspješan. Želim mu sve najbolje i uvijek ću biti njegov najveći navijač", poručio je šesterostruki Grand Slam pobjednik u svojoj objavi.

Rune je tako u sedam dana ostao bez obojice trenera koji su bili u njegovom stručnom stožeru jer je prije Beckera iz tabora danskog tenisera otišao i Švicarac Severine Luethi, selektor švicarske Davis Cup reprezentacije i bivši trener Rogera Federera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije