Svaka čast: Mirza Bašić se plasirao u finale Sarajevo Opena 2024

1
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Mirza Bašić se plasirao u finale Sarajevo Opena 2024
FOTO: AA / Mirza Bašić

Teniski turnir u Sarajevu ulazi u završnicu, a bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić je u polufinalu savladao Britanca Jay Clarkea sa 2:1 u setovima i rezervisao mjesto u finalu.

Bašić je trenutno 727. igrač na ATP rang listi, dok je njegov protivnik iz Velike Britanije u Sarajevo došao kao 356. igrač svijeta i kao drugi nositelj turnira. Uz sve to Clarke je u jedinom međusobnom susretu ova dva tenisera igranom 2019. slavio pobjedu rezultatom 0:2 na turniru u Australiji.

Clarke je kao favorit ušao u polufinalni susret, ali Bašić je odlično ušao u meč i u sat vremena dugom prvom setu došao do prednosti od 1:0. Set je bh. teniser riješio u svoju korist rezultatom 7:5.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Drugi set je donio mnogo bolju igru favoriziranog Britanca koji je rezultatom 2:6 ostvario pobjedu i poravnao na 1:1 u setovima. Treći set je ujedno bio najduži i najneizvjesniji na cijelom meču. Oba tenisera su napravila po jedan break na servis protivnika, pa se konačan pobjednik odlučivao tie breakom u kome se odlično snašao Bašić i sa 7:1, došao do ukupnih 7:6 u trećem setu i pobjede od 2:1 te plasmana u finale.

U finalu koje je na rasporedu u nedjelju, 9. juna, od 11 sati Bašić će igrati protiv petog nositelja, Švicarca Jaukuba Paula, koji je u polufinalu sa 2:0 bio bolji od srbijanskog tenisera Saše Markovića, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije