Damir Džumhur izborio finale turnira u Zagrebu: U finalu protiv Hrvata

1
Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur izborio finale turnira u Zagrebu: U finalu protiv Hrvata
Foto: Facebook / Damir Džumhur

Najbolje plasirani bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, u izuzetno zanimljivom polufinalnom meču bio je bolji od Španca, Oriola Roca Batalla, te pobjedom od 2:1 po setovima osigurao plasman u finale turnira u Zagrebu.

Džumhur, trenutno 128. teniser svijeta u polufinale se plasirao nakon što je savladao Nicka Hardta, a Džumhurov protivnik u polufinalu, Batalla je trenutno 193. igrač ATP rang liste, a u polufinale je došao nakon pobjede nad Italijanom Della Valleom.

Džumhur i Batalla su prije nešto manje od mjesec dana igrali svoj prvi međusobni susret na turniru u Tunisu, tada je slavio Batalla rezultatom 2:0.

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

U polufinale turnira u Zagrebu bolje je ušao Batalla koji je za 45 minuta riješio prvi set u svoju korist rezultatom 4:6.

Drugi set je dobio Džumhur koji je napravio break pri rezultatu 3:3 koji je bio dovoljan da slavi sa ukupnih 6:4.

Treći, ujedno i posljednji set donio je čak pet breakova, na sreću bh. tenisera on je taj koji je ostvario jedan break više i za 52 minute slavio sa 6:4 za konačnih 2:1 u setovima, javlja SC Sport

Džumhur će u finalu odmjeriti snage sa pobjednikom drugog polufinalnog duela u kome igraju dva tenisera iz Hrvatske, Matej Dodig i Luka Mikrut. Obojica hrvatskih tenisera su znatno lošije rangirani pa Džumhur u finale dolazi kao favorit sudeći po plasmanu na ATP listi.

Finale je na rasporedu u nedjelju (09. jun) od 10:00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije