AO / Suđenje Novaku Đokoviću: Stopirana deportacija, evo kada pada odluka

14. 01. 2022. u 11:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

I dalje se ne stišava bura oko nastupa Novaka Đokovića na Australian Openu.

Danas je održano novo suđenje srbijanskom teniseru, a proces su predvodio sudija Kelly, a prisutni su bili bili advokati Christopher Tran (država) i Nick Wood (Đoković).

Podsjetimo, Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje ovog mjeseca održava prvi Grand Slam sezone.

"U tom cilju, pozvao sam aktuelne strane da ostanu u komunikaciji sa sudom ukoliko postoji vjerovatnoća da će se neki dalji postupak voditi kao što se čini da će se voditi", naveo je sudija Kelly.

Sudija Kelly je nakon toga prošao kroz cijelu historiju postupka.

Na zahtjev zastupnika australijskih vlasti, sudija Kelly odbio je da čita jedan dokument.

Potom je nastavio da objašnjava članove zakona, ali i objasnio da postoji mogućnost da slučaj sa Federalnog bude prebačen na Savezni sud.

Sudija je predložio i kratku zabranu deportacije Novaka Đokovića, koja bi bila na snazi do sutra u 17 sati po lokalnom vremenu, odnosno do 7 sati po srednjoeuropskom, osim ako ne postoji raniji zahtjev za njegovo udaljenje iz Australije.

Dodao je i da je srbijanski teniser pozvan na saslušanje.

Za sada je za Đokovića važno - da nije predložen pritvor.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA