Stigle loše vijesti za Novaka Đokovića

1
Radiosarajevo.ba
Stigle loše vijesti za Novaka Đokovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Đoković sa djecom u Visokom

Posljednji ovosezonski Grand Slam sezone koji se igra u New Yorku sve je bliže, a Novakovo pitanje odlaska u SAD još nije riješeno iz dobro poznatih razloga.

Srbijanski teniser je odlučan u svojoj namjeri da se ne vakciniše, zbog čega nije u mogućnosti da nastupa na nekim značajnim turnirima. Prethodno iz istog razloga nije mogao učestvovati na Australian Openu kao niti na Wimbledonu.

Sinoć se oglasila službena stranica US Opena, gdje je dato naslutiti da ako dolazite iz inostranstva na US Open, svi moraju biti vakcinisani, što znači da je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ove godine neće moći nastupiti na turniru u New Yorku.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Novak Đoković progovorio o učešću na US Openu

Novak Đoković progovorio o učešću na US Openu

Izdali su službeni proglas u vezi s COVID protokolom na velikom turniru.

"U ovom trenutku svi vlasnici ulaznica neće morati pokazati dokaz o vakciniaciji za ulazak na US Open. Međutim, ako putujete iz inozemstva, da biste prisustvovali US Openu, morate biti vakcinisani prihvatljivom serijom vakcine protiv COVID-a da biste putovali u SAD (ovo se odnosi na nedržavljane SAD-a ili imigrante)", navodi se u saopćenju.

US Open počinje 29. augusta, a naslov brani ruski teniser i prvi reket svijeta Daniil Medvedev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije