Šok za Novaka Đokovića, došli su do kraja: ‘Rastali smo se, ali ostajemo prijatelji'

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Novaka Đokovića, došli su do kraja: ‘Rastali smo se, ali ostajemo prijatelji'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković potvrdio je da se rastao s menadžerskim tandemom Edoardo Artaldi i Elena Cappellaro, poslije 15 godina.

On je nakon pobjede protiv Tomasa Etcheverryja na Mastersu u Parizu govorio o toj promjeni i o uspostavi nove saradnje s agentom Markom Maddenom.

"Da, promijenio sam dio tima. Menadžeri Edoardo i Elena, koji su bili uz mene više od deset godina, više nisu sa mnom. Naravno, ostajemo prijatelji, ali profesionalno nam se razdvajaju putevi. Počinjem novo poglavlje, drugačiji pristup, to je početak, nije lak, bit će potrebni mjeseci da postavimo novi sistem ali radujem se onome što dolazi", rekao je Đoković.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Neću da ulazim u razloge zašto smo se rastali, samo smo odlučili da nam se razdvoje putevi i to je to", dodao je Đoković.

Edoardo i Elena sarađivali su s Novakom kroz tri decenije. Sve je započelo 2008., nakon što je osvojio prvi Grand Slam s 21 godinom i kada je najavio svoju dominaciju u Melbourneu i vladavinu svjetskim tenisom. U timu je, uz kratak prekid, do 2022. godine bio i Slovak Marian Vajda, koji je za mnoge iznenađujuće tada drugi i posljednji put napustio najvećeg tenisera svih vremena.

Novak Đoković reagovao na sukob u Pojasu Gaze: 'Kao dijete rata...'

Novak Đoković reagovao na sukob u Pojasu Gaze: 'Kao dijete rata...'

Odluku o rastanku s dosadašnjim tandemom menadžera Novak je pretvorio u odluku poslije US Opena.

Skoro deceniju i po bili su kao porodica, ali je Đoković procijenio da je vrijeme za kraj i za novi početak.

"Živimo zajedno 24 sata, sedam dana sedmično i sve naše godine bile su veoma intenzivne", rekao je Edoardo jednom prilikom o Đokoviću.

Kao najdelikatniji trenutak saradnje on je istakao Đokovićev odlazak na operaciju lakta 2018., prije koje se dugo mučio, ali koja mu je ipak pomogla da riješi veliki problem i da nakon te zime opet počne uspon ka vrhu, na kojem je bio i na koji se vratio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije